Historische kerken van Estepona: architectonische schatten

De gastronomische scene in Estepona is een feest van Andalusische smaken en verse mediterrane actieve ingrediënten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) die gegrilde sardientjes en paella serveren met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de typische markt van Estepona, is een kookcentrum waar zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de beste groenten en fruit uit de buurt, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

Kortom, Estepona symboliseert de betekenis van de Costa del Sol en biedt een uniforme mix van achtergrond, volledig natuurlijke charme en moderne kenmerken. De toewijding aan het beschermen van het erfgoed, het verwelkomen van buitenkunst en het bieden van gevarieerde vrijetijdsmogelijkheden maakt het tot een locatie die een breed scala aan passies aantrekt. Of het nu gaat om het ontdekken van de historische wegen, het betreden van een vaarweg, of gewoon genieten van de mediterrane omgeving, Estepona nodigt vakantiegangers uit om zich te verdiepen in het charmante tapijtwerk van Zuid-Spanje.

Van de charmante oude visit https://www.esteponaspanje.nl/blog/ gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en groeiende biologische tuinen, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een ongeëvenaarde aantrekkingskracht aan zee.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn unieke klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze rondzwerven over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap, onthullen bezoekers geheime schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar burgers samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De toewijding van Estepona aan het behoud van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt schilderachtige uitzichten over de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en presenteert artefacten die de ontwikkeling van de gemeenschap van vroeger tot nu in kaart brengen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannend toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een oase van biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een enorm scala aan plantenvariëteiten, waaronder een speciale locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen door themagebieden lopen, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde vegetatie bewonderen die in dit tuinreservaat groeit.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de volledig natuurlijke charme komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan planten in de omgeving en fungeert als een rustig toevluchtsoord. De Selwo Aventura, een groot park met wilde dieren, is een extra hoogtepunt en biedt een unieke kans om unieke huisdieren tegen te komen in een semi-wilde omgeving.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat onder meer de belangrijke muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor grote kunstwerken, die scènes illustreren die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de geloofwaardigheid van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

De kustlijn van Estepona pronkt met een aantal van de mooiste kustlijnen langs de Costa del Sol. Playa del Cristo, een beschermde baai met goudkleurig zand, biedt een gezinsvriendelijke omgeving en helder water om in te zwemmen. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt een dynamische opzet waar strandgangers kunnen genieten van het zonlicht, de zee en een selectie watersportactiviteiten.

De jachthaven van Estepona, Puerto Deportivo, is een dynamisch centrum waar maritieme aantrekkingskracht voldoet aan moderne faciliteiten. Zeilboten en luxe jachten dobberen subtiel in de haven, begrensd door een keur aan winkels, coffeeshops en vis- en schaaldierrestaurants. De dynamische omgeving maakt het een uitstekend gebied voor een ontspannen middagwandeling of een betoverende nacht aan het water.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een scala aan watersportactiviteiten.

De toewijding van Estepona aan gemakkelijke toegang komt tot uiting in de Paseo Marítimo, een prachtige promenade die zich langs de kust uitstrekt. De promenade, omzoomd met handbomen, sculpturen en bloesems, maakt gebruik van een adembenemend pad om te wandelen of fietsen, en biedt indrukwekkende uitzichten op de Middellandse Zee. Bars en eetgelegenheden aan het strand langs de promenade verwelkomen bezoekers van de camping om te genieten van het lokale eten terwijl ze genieten van de zeebries.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.