Verschillende soorten gonorroe-tests 

Een test op gonorroe zoekt naar tekenen van infectie met de Neisseria gonorroe-bacterie. Er zijn verschillende soorten gonorroe testen, waaronder.

Enkele algemene soorten gonorroe testen

De primaire test voor gonorroe ziekte is gonorroe nucleïnezuur amplificatie. Die identificeert de genetische informatie (DNA) van de gonorroe bacterie. Voor deze test kan een urinemonster of een uitstrijkje van een vermoedelijk besmette plaats worden gebruikt.

Gramvlek

Gram stain is een andere vorm van gonorroe onderzoek. Hierbij wordt met een microscoop gezocht naar bepaalde soorten cellen die wijzen op een gonorroe-infectie. Mannen die symptomen hebben die verband houden met de urinewegen zijn de belangrijkste doelgroep voor de test, die wordt uitgevoerd op urethrale swabs. De gemakkelijkste manier om de ziekte te onderzoeken is om een gonorroe test kopen en uw monster te geven terwijl u thuis blijft en na een dag of twee rapporten te krijgen via een online kanaal.

Gonokokken Cultuur

Deze culturen proberen de gonorroe-bacterie te kweken uit uitstrijkjes die zijn verzameld op plaatsen waar een infectie wordt vermoed. De enige diagnostiek die de antibioticagevoeligheid van een ziekte kan vaststellen zijn kweken. Als uw arts denkt dat u een stam van gonorroe heeft die gevoelig is voor antibiotica, kan hij een gonokweek aanbevelen.

Snelle gonorroetests

Hoewel snelle gonorroetests ongebruikelijk zijn, worden er verschillende tests ontwikkeld waarmee zorgverleners dezelfde dag nog resultaten kunnen geven.

Verschillende gezondheidsorganisaties adviseren routine gonorroe testen voor bepaalde volwassenen en tieners tussen de leeftijd van 15 en 65 jaar, omdat veel gonorroe infectie slachtoffers geen waarneembare tekenen en symptomen vertonen.

Kan ik het testproces thuis voltooien?

Natuurlijk kunt u nu gebruik maken van de mogelijkheid van een SOA test thuis. Monsters voor een gonorroe test kunnen thuis worden verzameld. Een urinemonster moet worden verzameld en verzonden naar een erkend laboratorium voor gonorroe testen met behulp van een verzendlabel. Het is cruciaal om een medische professional te raadplegen als een thuistest positief is of als u gonorroe tekenen ervaart. hoewel sommige testprocessen thuis kunnen worden voltooid, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de nodige apparatuur en expertise beschikbaar zijn om de test nauwkeurig en veilig uit te voeren. Het is altijd raadzaam om de instructies goed te lezen voordat u thuis een medische test uitvoert.

Laatste woorden

Er zijn verschillende gonorroe-tests beschikbaar, waaronder een bloed-, swab- en urinetestAls u aan seksuele activiteit doet, is het cruciaal om u regelmatig te laten testen om de verspreiding van gonorroe en andere SOA’s te stoppen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.